A házi gondozás egyre több idős embert érint hazánkban

Ha a segítségnyújtást a gondozást igénylők számára a saját otthonukban, lakókörnyezetükben biztosítjuk, hogy megromlott egészségügyi állapotuk vagy előrehaladott életkoruk esetén se legyen probléma számukra az önálló életvitel, szükség lehet a mindennapi életvitelt megkönnyítő eszközökre. Speciális ágyat és egyéb kiegészítő eszközöket vásárolhat, vagy kölcsönözhet tőlünk, ami lehetővé teszi, hogy a tartós vagy átmeneti gondozást igénylők minél tovább maradhassanak biztonságot nyújtó, saját környezetükben.

Ezek a speciálisan kifejlesztett elektromos ágyak az otthonápolás segítésére és kórházi használatra, szivaccsal, matracvédő huzattal és kapaszkodóval vannak ellátva. Tudjon meg többet az ágyak funkcióiról!

A távol élő, vagy munkájuk miatt elfoglalt családtagoknak így nem kell aggódniuk idős, vagy beteg hozzátartozójuk miatt – hiszen magasan képzett gondozó munkatársak figyelnek oda rájuk, a saját otthonukban. Munkájuk során alapvetés: a törődés, gondoskodás, odafigyelés és bizalom.

A települések önkormányzatának szociális intézményei gondoskodnak azokról az időskorú, beteg személyekről, akik otthonukban, lakókörnyezetükben önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, illetve az önálló életvitel fenntartásához segítségre szorulnak.

Ez a külső, gondozói munka, segítséget jelent az alapvető gondozói feladatok elvégzésében, a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, azok elhárításában, az önálló életvitel fenntartásában, a rászoruló, és lakókörnyezete higiéniás körülményeinek megtartásában.

A gondozók összetett, szerteágazó tevékenységével – amely az életvitel minden területére kiterjed – kiszámítható, szükséglet szerinti gondozást nyújtanak a rászorulóknak, beleértve az étel kihordást, a bolti vásárlást, a gyógyszerkiváltást, öltöztetést, fürdetést, az orvos látogatás megszervezését is. Így a gondozók napi jelenléte, biztonságérzetet ad az ellátottaknak.

A házi segítségnyújtást megfelelő időtartamban, de legfeljebb napi 4 órában kérhető, amit az ellátó szociális intézmény vezetője bírál el kollégáinak véleményét alapul véve.

A szolgáltatás díja a jogosult jövedelméhez mérten kerül megállapításra. Ha a gondozott állapota több mint négy órás gondozást igényel, javasolhatják a páciensnek a bentlakásos intézményi ellátás lehetőségét, vagy a családnak más formában kell megoldania a további segítségnyújtást.

Ha úgy érzi a házi gondozás mellett további eszközökre is szüksége van, keresse a Prémium Ápolás eszközöket, szolgáltatásokat! Az elektromos ágyak állítható fej-és lábrészei, magasság és dőlésszögei (háttámla emelés, lábtartó emelés, ülő pozíció) segítik a beteg kényelmét, és az ápoló személyzetet a mozgatás, fürdetés, kiültetés, és egyéb személyi higiéné biztosítása során.